Stefan Hiller, kyrkoherde i Borås pastorat, står framför Caroli församlingshem.
Stefan Hiller, kyrkoherde i Borås pastorat. Foto: Magdalena Brander/Sveriges Radio

Kyrkoherden i Borås varnar för SD i kyrkovalet

Stefan Hiller: Vill värna om allas lika värde
1:35 min

Sverigedemokraterna storsatsar på kyrkovalet. Nu uppmanar kyrkoherde Stefan Hiller alla att gå och rösta för att SD:s makt inte ska öka.

– Vi vill värna om varje människa oavsett härkomst. Vi gör ingen skillnad på om man är svensk eller har invandrat. Det gör inte kyrkan någon skillnad på.

Stefan Hiller tycker att väljarna ska gå och rösta och ett viktigt motiv är att förhindra att Sverigedemokraterna får mer makt. Han är rädd för att deras inflytande ska bli större och att de ska påverka frågor som exempelvis rör hjälp till flyktingar.

– Det är så jag uppfattar partiet. Att man inte har den öppenheten och att man också i kyrkan vill sätta sin prägel, säger Stefan Hiller.

Ann-Charlotte Blomqvist från Borås ställer upp i valet för Sverigedemokraterna, och hon är inte förvånad över kritiken.

– Stefan Hiller har gett uttryck för liknande åsikter tidigare. Vi vill inte att kyrkan ska politiseras. Vi vill att kyrkan ska vara det den varit en gång i tiden.

Efter klockan 15.00 i eftermiddag kommer Ann-Charlotte Blomqvist (SD) och Roger Olsson (S) till P4 Sjuhärads studio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".