En tjej med blont går uppsatt i hästsvans. Hon har blå ögon och har beige tröja på sig.
Emma Fredh ska tävla i singlesculler i Rodd-VM. Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio

VM-roddare: Fanns en krokodil i sjön

Emma Fredh: Konstigt att åka till Florida och tävla
2:45 min

Orkanen Irma har ställt till det för de svenska VM-roddarna. Roddbåtarna har inte kunnat nå fram till Florida och det pratas om både utegångsförbud i området och krokodiler i sjön.

– Är det farligt att åka dit så kommer de inte skicka dit oss, så jag tänker inte så mycket på det, säger roddaren Emma Fredh från Borås som följer utvecklingen i nyheterna och försöker ladda upp så gott det går. 

Den svenska truppen har fått boka om sina flygbiljetter. De stannar nu några extradagar hemma i Sverige för att träna i de båtar som finns kvar här hemma. Samtidigt kommer varningar om att alla vattenmassor gör att kräldjur som alligatorer börjar röra sig runt. 

– Vi har hört att de fångat in en stor krokodil i sjön där vi ska tävla och att det finns små alligatorer som inte är så farliga. Det som är mest konstigt däremot är att folks hus är förstörda och så ska vi åka dit och ro, säger Emma Fredh. 

Mästerskapet börjar söndag den 24 september.


Svenska truppen:

Emma Fredh, singlesculler lättvikt
Anders Backéus, singlesculler
Lovisa Claesson och Anna Malvina Svennung, dubbelsculler 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".