Sebastian Dahlström i varselgul arbetströja.
1 av 2
Sebastian Dahlström är Svenljungas nya hopp på stjärnhimlen. Foto: Sara Kvist/ Sveriges Radio
SVENLJUNGA

Sebastians idoläventyr är spikat

Sebastian Dahlström: Jag var ett nervvrak
1:27 min

Snickaren Sebastian Dahlström från Svenljunga har tagit tjänstledigt på obestämd framtid. Igår kunde man i Idol se att han gått vidare i tävlingen som börjar på söndag.

Först fick Sebastian Dahlström en guldbiljett från Idol-juryn, nu har det varit slutaudition i Stockholm tre olika moment som gruppaudition, solosång och slutaudition för att gå vidare till kvaltävlingen.

– Jag var ett nervvrak, jag hade nästan målat upp en bild av att jag åkt ut, för jag var inte nöjd med någonting jag gjorde, berättar Sebastian.

Sebastian kommer inte ihåg vem han ringde först efter beskedet att han gått vidare, om det var systern, mamman eller vännen och tidigare Idol-deltagaren, Robin Bengtsson.

– Han lät nästan lika glad som jag, han tyckte det var roligt, säger Sebastian om Robin Bengtssons reaktion. 

Nu återstår packning, på lördag åker han till Stockholm och på söndag börjar tävlingen i Idol. Han har tagit tjänstledigt från jobbet som snickare på obestämd framtid.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".