Lennart Alves står framför en megafon.
Lennart Alves. Foto: Anton Svensson/Sveriges Radio
BORÅS

Ljudande konstverk vid Gustaf Adolfskyrkan

Lennart Alves: Ett böneutrop men på morsekod
1:24 min

Fem gånger om dagen kommer det ljuda morsekod vid Gustav Adolfskyrkan i Borås. Men det är inget larm det är talan om, utan en konstinstallation.

Om du plötsligt skulle höra morsekod när du är på PA Halls terrass i Borås ska du stanna upp och reflektera över livet, det är vad Lennart Alves på Borås konstmuseum tycker man ska göra.

– Det är ett böneutrop men på morsekod, och utställningen handlar om kriser och hur man hanterar dessa. Det finns väl inget som är så starkt associerat till en kris än morsekod, säger Lennart Alves.

Konstutställningen heter In Situ och och den ljudande installationen av konstnären Younes Baba-Ali kommer att kunna höras fem gånger om dagen fram till november. Lennart Alves hoppas installationen kommer få människor att tänka lite extra på vad som är viktigt för en själv.

– Just att man associerar till SOS  gör ju att man börjar fundera på om det är något larm eller något allvarligt som hänt, det är ju oftast när något hemskt händer som man bryr sig om vad som är viktigt i livet. De här verken vi har i utställningen talar mycket om eftertänksamhet, säger Lennart Alves.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".