Peter Hultqvist och Jan Ericson
Försvarsminister Peter Hultqvist(S) och Jan Ericson(M). Foto: Pontus Lundahl / TT & Riksdagen
MARK

Moderaterna står fast vid misstroende

Jan Ericson (M): Vi kan inte pantsätta vår trovärdighet
1:07 min

Moderaterna släpper inte hotet om misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S), trots att både Centern och Liberalerna backat.

Centern och Liberalernas besked innebär att försvarsminister Peter Hultqvist kommer klara sig undan en misstroendeförklaring när frågan ska avgöras nästa vecka.

Men trots att rösterna inte räcker till står Moderaterna och Kristdemokraterna fast vid sina hot. Moderate riksdagsledamoten Jan Ericsson från Ubbhult delar inte allianskollegornas uppfattning om att Peter Hultqvists skuld i det inträffade minskar på grund av att Stefan Löfvens statssekreterare Emma Lennartsson under lång tid känt till uppgifterna om IT-läckan.

– Vi har inte sett att någonting har förändrats och för oss är det viktigaste att man kan lita på att det som Moderaterna säger är också det som vi gör, säger Jan Ericson, som är besviken på att allianskollegorna vänt i frågan.

De motstridiga Alliansbeskeden i den här frågan är ett tecken på att det borgerliga samarbetet inte längre fungerar, enligt experter. 

– Det är väl helt uppenbart att i den här frågan har vi inte samma syn. Men för mig är det trots allt viktigast att vi har samsyn i stora politiska frågor, säger Jan Ericson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".