BORÅS

Två nya rån i natt

I natt rånades två personer på Lugnet i Borås. Gärningsmännen ska ha varit beväpnade med pistoler och tvingade till sig kontanter och mobiltelefoner.

Klockan 1.47 kom en man in till polisstationen i Borås och berättade att han blivit rånad av två män som han hävdade var beväpnade med pistoler. 

Männen ska ha rånat mannen på hans mobiltelefon. 

Kort därefter fick polisen ett samtal om ytterligare ett rån på Lugnet. Anmälaren hade bevittnat det första rånet och därefter själv blivit attackerad av de beväpnade gärningsmännen. 

Med hot om våld ska mannen tvingats ner på knä, enligt polisen, och därefter tvingats att ta ut pengar från en bankomat. 

Enligt ett av offren ska de två gärningsmännen varit i åldrarna 20-25 år. Polisen har inte gripit någon misstänkt för dådet, men polisen ska jämföra dådet med liknande händelser tidigare och se om det finns ett samband.

– Vi får också titta på övervakningskameror vid bankomaten, säger Christer Fuxborg presstalesperson vid polisen i region Väst.

Så sent som för två veckor sedan blev ett ungt par rånade vid vattentornet i Borås. Kvinnan hölls kvar på platsen, medan mannen tvingades att ta med sig en av rånarna hem. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".