Macken Dunken i miniatyr är förstörd.
1 av 3
Foto: Magdalena Brander/Sveriges Radio
Macken Dunken i miniatyr har förstörts.
2 av 3
Macken Dunken i miniatyr har förstörts. Foto: Magdalena Brander/Sveriges Radio
Rose-Marie Jansson framför konstverket som är stulet.
3 av 3
Foto: Magdalena Brander/Sveriges Radio
STREETART

Uppskattad musbutik vandaliserad

"Jag tycker det är fruktansvärt"
0:28 min

En av konstkollektivet Anonymouse butiker i Borås, som kom på plats under streetartfestivalen No Limit, har förstörts.

Det handlar om "Dunken", en mack i miniatyr för möss, som satts upp i hörnet Sandgärdsgatan/Stora Brogatan i centrala Borås.

De små butikerna för möss, bland annat en tygaffär, kom på plats under streetartfestivalen No Limit häromveckan och blev mycket uppskattade.

Exakt när macken förstördes är oklart men merparten av installationen är borta, det enda som återstår för närvarande är själva bensinpumpen.

Rose-Marie Jansson har gått förbi konstverket flera gånger och njutit av att titta på miniatyrmacken. Hon är besviken när hon ser att konstverket har försvunnit.

– Jag tycker det är fruktansvärt. Det är så destruktivt. Jag var så glad för att konstverket har fått vara kvar, säger Rose-Marie Jansson.

P4 Sjuhärad har sökt No Limits projektledare Stina Hallhagen för en kommentar men utan framgång men det som hänt med konstverket är polisanmält.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".