Fr.v. Kammaråklagare Patrik Tilly, assistentåklagare Andreas Lennartsson och Claes Lindberg, gruppchef grova brott. polisområde Älvsborg.
Fr.v. Kammaråklagare Patrik Tilly, assistentåklagare Andreas Lennartsson och Claes Lindberg, gruppchef grova brott. polisområde Älvsborg. Foto: Erik Bergström/SR.

Nu inleds rättegången för mordet på Hässleholmen

Åklagare: Därför kräver mål med dödlig utgång säkerhetssal
2:00 min

Idag börjar rättegången mot de tre män som åtalas för mord och mordförsök på Hässleholmen i mars. På grund av säkerhetsrisken hålls den i säkerhetssalen i Göteborg.

– Det är en nödvändighet att ha förhandlingen i en säkerhetssal vid den här typen av mål med dödlig utgång när de inblandade parterna har intressekonflikter, säger Patrik Tilly, åklagare.

Det var den 22 mars som en 18-åring blev knivskuren till döds, och två andra knivskars så allvarligt att deras liv var i fara. En av de överlevande ska exempelvis ha fått åtta knivhugg i ryggen. Tre män, mellan 23 och 26 år gamla, åtalas nu för mord och mordförsök. 

– Alla tre har tillsammans och i samförstånd agerat med knivvåld, säger Patrik Tilly.

Efter dådet ska männen ha lämnat platsen i bil och då kastat ut flera knivar genom bilfönstret. Väl hemma ska de också ha slängt sina kläder i ett klorinbad, allt för att förstöra bevis.

Två av männen greps efter två veckor sedan de hållit sig gömda hos en bekant. När lägenhetsinnehavaren inte ville att de skulle bo kvar ska en av männen bland annat ha hotat med "vill du att jag ska vara lika äcklig mot dig som mot de andra personerna?".

Den 24-årige boråsaren som gömde de två åtalas nu också, för skyddande av brottsling.

Den tredje mannen höll sig undan betydligt längre och greps först i maj.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".