Georges Nicola.
Georges Nicola. Foto: Anna Sjödin/P4 Sjuhärad
BORÅS

Georges Nicola ser ingen framtid i Libanon

Georges Nicola: det är här jag hör hemma
1:17 min

Stödet som Georges Nicola får från klasskompisar som försöker stoppa hans utvisning betyder mycket eftersom han ser inte någon möjlighet att återvända.

Efter nästan 12 år i Sverige har Georges Nicola att få sitt tredje utvisningsbeslut. Nu måste han tillbaka till Libanon men där ser han ingen framtid.

– Jag har ingenting i Libanon. Jag har knappt bott där och kan inte så mycket arabiska överhuvudtaget, säger han.

Georges Nicola och hans familj tillhör den kristna minoriteten i södra Libanon som ofta förföljs och hotas. Därför är han orolig för sin och sin familjs säkerhet om de återvänder. Migrationsverket bedömer säkerhetsläget är såpass gott att han och hans familj kan flytta tillbaka.

Hans klasskompisar på Bodaskolan i Borås är engagerade i hans fall och samlar in namnunderskrifter för att försöka påverka utvisningsbeslutet. stödet han får betyder mycket för Georges Nicola. 

– Det betyder väldigt mycket. Om det lyckas är jag skyldig dem mycket, vi får hoppas det vi gör nu hjälper, säger han. 

Migrationsverket konstaterar i ett svar till P4 Sjuhärad att familjen befinner sig i en mycket besvärlig situation, speciellt barnen som inte förstår varför de efter en så lång tid inte får vara kvar i landet. Familjen har dock vetat sedan 2007 att de inte har uppehållstillstånd och att de förväntas lämna landet.

Beslutet går att överklaga enligt Migrationsverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".