Fiasko för Stadshusrestaurang

Borås kommuns egen restaurang i Stadshuset är ett fiasko. Kommunens eget Utbildningscentrum tänkte att restaurangen skulle bli en skola för blivande krögare. Men under de fem år Grillen drivits av utbildningscentrum har inte en enda elev utbildats.
Övertagandet av Stadshusgrillen för fem år sedan omgärdades av motstånd från restaurangbranchen i Borås. Man befarade överetablering och dumpade priser när kommunen satsade nästan sex miljoner på ombyggnaden. Men restaurangen har fått stänga gång på gång på grund av personalproblem och ombyggnader i Stadshuset och lunchgästerna har uteblivit. Förra året var underskottet en miljon kronor. Men det allvarliga för Utbildningscentrum är att ingen arbetsgivare frågat efter vidareutbildning till restaurangledare och krögare, det som Stadshusgrillen var tänkt att användas för. Inte en enda elev har utbildats på fem år och nu vill chefen, Janne Pehrsson, dra sig ur. Det är nu politikernas sak att bestämma om Stadshusgrillens framtid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".