Folhav inramade av träd på ett torg i Barcelona.
1 av 2
Tiotusentals människor demostrerade mot spanska polisen och regeringen. Foto: Privat.
Juan Ochoa
2 av 2
Foto: Privat.
SPANIEN

Juan från Tranemo är i protesternas Barcelona

Juan Ochoa: Folk vill trotsa regeringen i Madrid
0:45 min

Igår gick tiotusentals människor ut på gatorna i Kataloniens huvudstad Barcelona för att protestera mot Spaniens centralregering. Juan Ochoa från Tranemo är mitt i händelserna.

Planen är att det ska hållas en folkomröstning om självständighet i Katalonien den 1 oktober, men det vill Spanska regering stoppa, de hävdar att den går mot konstitutionen. Därför har de tagit kontroll över regionens finanser och polisen har gjort räder och beslagtagit dokument, röstsedlar och gripit regionpolitiker. Barcelonaborna protesterar nu mot regeringens och polisens behandling av dem. 

Tranemobon Juan Ochoa som är uppväxt i Barcelona och befinner sig där just nu är tveksam till till om det kan bli någon folkomröstning. 

– Jag tror inte det för logistiken är helt förstörd. Däremot kommer det att bli en milstolpe i en lång process, säger Juan Ochoa som tycker sig märka en förändring i barcelonabornas inställning till Madrid. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".