40 nya telemaster i Ulricehamn

Upp till 40 nya telemaster kommer att byggas i Ulricehamns kommun. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden skall nu anta riktlinjer för var masterna skall placeras, men det är inte strålningen som oroar nämnden, utan störd utsikt.
Utbyggnaden av telemasterna i Ulricehamn skall påbörjas och i förra veckan veckan hade man ett öppet möte där ulricehamnsborna fick ställa frågor till dom som ska bygga masterna. Då visade det sig att ulricehamnsborna oroade sig för olika aspekter, en del oroade sig för utsikten, andra för att värdet på huset skulle minska och så var det många som var oroliga för strålningen. Enligt strålskyddsinstitutet är antennerna inte är farliga och därför gäller Ulricehamns nya riktlinjer mest den estetiska biten. Eftersom masterna syns lång väg kommer fler grannar än vanligt att få tycka till om placeringen. Idag ska de nya riktlinjerna behandlas i nämnden och samtidigt kommer troligen fem master beviljas bygglov, tre av dom ska bli 72 meter höga. En sjätte mast får vänta på beslut, eftersom klagomål har kommit in på placeringen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".