Anders Cronehag och Avni Bajrami.
Från vänster Anders Cronehag och Avni Bajrami. Foto: Anton Svensson/Sveriges Radio
BORÅS

Polisen kraftsamlar på Hässleholmen

Polisen: Få ut de goda krafterna
1:30 min

För att förebygga antalet inbrott och brott på Hässleholmen i Borås satsar polisen på grannsamverkan i området, och viljan att hjälpa polisen har funnits länge.

Tillsammans med boende på Hässleholmen vill både polisen och AB bostäder i förebyggande syfte öka tryggheten och säkerheten i området. Detta genom grannsamverkan för att minska brottsligheten.

– Hässleholmen är ju ett av Sveriges utsatta omåden, så det innebär att vi får lägga mycket tid här och för att hitta de goda krafterna, så nu gäller det att vi kraftsamlar och får ut de goda krafterna, säger kommunpolisen Anders Cronehag. 

Under lördagen samlades cirka 20 familjer för att träffa polisen och AB Bostäder. Initiativet och viljan att hjälpa polisen har alltid funnits menar Avni Bajrami som arbetar som utvecklingsledare på AB bostäder i Borås.

– Det finns ett önskemål underifrån att jobba med detta, och det är en fantastisk förutsättning för det här. För det bygger ju på engagemang underifrån, säger Avni Bajrami.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".