Magnus Haglund (mitten) är tillbaka. Till vänster sportchef Stefan Andreasson , till höger ordförande Bosse Johansson. Foto: Peter Elvemo.
1 av 2
Arkivbild. Tränaren Magnus Haglund (mitten). Till vänster sportchef Stefan Andreasson , till höger ordförande Bosse Johansson. Foto: Peter Elvemo/Sveriges Radio
Leende man i vit skjorta.
2 av 2
Riktig bokmal. Flera böcker i månaden plöjer Bosse Johansson igenom. Foto: Mikael Olmås/Sveriges Radio
ELFSBORG

Haglund får sparken

Bosse Johansson, ordförande: Vi avslutar samarbetet
1:01 min

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson bekräftar att klubben beslutat sig för att ge sin manager Magnus Haglund sparken.

– Spelare och personal har fått beskedet. Assisterande tränarna Nemanja Miljanovic och Janne Mian tar över ansvaret resten av säsongen, tills en ny tränare hittats, säger Bosse Johansson till P4 Sjuhärad. 

Beslutet har tagits i samråd med Magnus Haglund. 

– Det har varit ett väldigt jobbigt år för oss alla. När jag och Magnus pratades vid flera gånger igår så kände vi båda att det var bäst för Elfsborg att vi avslutade samarbetet, säger Bosse Johansson. 

Magnus Haglunds vara eller inte har surrat under hela säsongen. Kunde det här beslutet tagits tidigare? 

– Vi är en förening som inte snabbt fattar dramatiska beslut. Utan vi jobbar på hårt. Det har Magnus också gjort. Man ska komma ihåg att under alla 11 åren som han jobbat hos oss har vi sammanlagt tagit sju medaljer, sex europaspel, ett guld, så det är inget lätt beslut att gå skilda vägar. Man måste noga överväga saker i lugn och ro. Nu kände vi att vi kommit till vägs ände. 

Magnus Haglund kommenterar själv i ett pressmeddelande:

"Jag har verkligen älskat att träna IF Elfsborg och jag har gett allt för föreningen under dessa år. Men jag har nu kommit till en punkt där jag känner att det är bäst att någon annan tar över".

"Linderoth borde satts in i våras"
Fredrik "Bella" Berglund som tidigare spelat i Elfsborg tycker att beslutet kommer för sent. 

– Elfsborg spelar ut ett kort för att rädda ansiktet inför frustrerade fans. Det är fyra, fem matcher kvar, det är ingen som kan göra någonting nu. 

Han tycker att signalerna om att spelarna tappat förtroendet för Haglund borde tagits på allvar redan i våras. Då skulle en ny tränare kunnat fått ett halvår på sig att vända den negativa trenden. Han ser ett sådant alternativ i en annan fd. Elfsborgare. 

– Man har ju en fantastiskt kompetent fotbollsspelare i Tobbe Linderoth. Ett kanonval att sätta in, att pröva honom ett halvår. Om Tobbe nu var sugen på det. Det hade varit smartare, säger Fredrik Berglund.

Magnus Haglund har varit tränare för If Elfsborg åren 2004-2011 och 2015-2017. 

P4 Sjuhärad söker Magnus Haglund. 

Artikeln uppdateras

P4 Sjuhärad
p4sjuharad@sverigesradio.se 
033-17 75 71

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".