Janne Mian tränare i Elfsborg skriker från sidlinjen.
1 av 2
Janne Mian tränare i Elfsborg. Foto: ADAM IHSE / TT
Janne Mian, ny tränare i Elfsborg
2 av 2
Janne Mian tar tillsammans med Nemanja Miljanovic över tränarrollen i Elfsborg. Foto: P4 Sjuhärad
ELFSBORG

Tuffare tag när Mian tar över

Janne Mian: Får visa att man ska tillhöra startelvan
1:39 min

Under onsdagen blev det klart att IF Elfsborg tränare Magnus Haglund får lämna jobbet. I samma stund kom beskedet att Janne Mian ihop med Nemanja Miljanovic tar över - och de gör det med besked.

– Det handlar ju om vad föreningen vill och om hur framtiden ska se ut. Jag vill föreningen väl. Det kändes självfallet att jag ska göra allt för föreningen och för IF Elfsborg, säger Janne Mian. 

Det är inte många matcher kvar, vad ska ni göra?  

– Vi vill se att spelarna har rätt intentioner för att vara med här nästa år. Det handlar om att visa hjärta och engagemang. Man ska vilja följa matchplan och de ska visa med hela sin kropp och själ att de vill vara med. Gör vi det så tror att jag det kommer ett bra resultat. 

Har spelare inte visat det tillräckligt?

– En sak kan vara att vissa spelare är i en bekvämlighetszon, man kanske inte är värd platsen men får mycket speltid ändå. Då kan man må bra av att sitta på bänken och veta varför man gör det och sedan visa oss under veckan att man ska tillhöra startelvan, säger Janne Mian. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".