Polisen söker fler vittnesuppgifter för att kunna få tag på gärningsmännen.
Bränderna har varit på fyra olika platser i Göteborg under natten. Foto: Johan Nilsson/TT

Tyskar greps med kniv på Landvetter

Åklagarmyndigheten: Misstanke om att de hade kopplingar till högerextrema grupperingar
0:56 min

Två tyska män i 20-årsåldern greps under fredagen på Landvetters flygplats. Männen hade knivar med sig och det finns misstankar om att de har kopplingar till högerextrema grupper.

– Det är två män, 26 respektive 27 år gamla, båda tyska medborgare som greps på Landvetters flygplats i förmiddags, säger Ann Öberg, presstalesperson på Åklagarmyndigheten.

Vad är de misstänkta för?

De är misstänkta på sannolika skäl för förberedelse till grov misshandel, säger Ann Öberg..

Enligt polisen finns det också misstanke om att de båda männen hade planer på att närvara vid Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer i Göteborg på lördag.

Inför förberedelserna med att bevaka demonstrationen har polisen tätt samarbete framförallt med sina kollegor i våra grannländer för att få information om det finns personer med högerextrema intressen som är på väg till Göteborg.

Polisen har gjort flera kontroller vid gränspasseringar in i landet och har också gripit in mot flera demonstrationsresenärer. Sju personer i två fordon lastade med flaggor och utrustning har stoppats. Bland annat hittade polisen där skyddsglasögon, men inget som betraktas som brottsligt.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".