Den misstänkte gärningsmannen förs in i rätten. Svenljunga mordet.
Den misstänkte gärningsmannen förs in i rätten. Foto: Anton Svensson/P4 Sjuhärad

Friades för mordet i Svenljunga - nu överklagar åklagaren

Åklagaren har bestämt sig för att överklaga tingsrättens friande dom i Svenljungamordet, mot den man i 50-årsåldern som stod åtalad.

I mitten av september friades den man i 50-årsåldern som har stått åtalad för att ha mördat en 84-årig man utanför Svenljunga 2014.

Nu har åklagaren Maria Thorell bestämt sig för att överklaga tingsrättens friande dom. 

– Jag tycker att det är en felaktig slutsats av tingsrätten, mannen borde bli dömd för brottet han åtalas för, säger Thorell till P4 Sjuhärad.

Mannen försvann 2014 men det var först förra sommaren som hans döda kropp hittades, ingjuten i cement i en soptunna på sin fastighet strax utanför Svenljunga.

Den misstänkte, en man i 50-årsåldern, hade arbetat åt mannen i hemtjänsten men ingen teknisk bevisning, exempelvis i form av DNA, knyter honom till brottet.

Den långa tid som gått gör att tingsrätten inte ens kan fastställa dödsorsaken.  

Åklagaren Maria Thorell anser dock att det finns väldigt mycket som talar för att det handlar om ett mord och att den friade mannen är skyldig, men hon vill i nuläget inte kommentera om det har tillkommit ny bevisning. 

Överklagan kommer skickas in i dag, eller imorgon.

– Jag är förvånad, tingsrätten var ju helt enig, säger Leif Silbersky, som är den friande mannens advokat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".