En hand på ett lår
Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio
DOM

Tränare döms för sexuellt ofredande

Idag dömdes en manlig tränare från Sjuhärad för sexuellt ofredande av en tonårsflicka. Mannen stack handen innanför hennes kläder och tog på henne.

Enligt domen från Borås tingsrätt döms mannen, som är i 60-års åldern, till 80 dagsböter. Han ska även betala skadestånd till flickan på 10 000 kronor.

Det var i mars i år som tränaren och flickan, som är aktiva i samma förening i Sjuhärad, åkte bil ihop.

Mannen gjorde då närmanden mot flickan, han tog henne bland annat på hennes lår och smekte dem samt stack handen innan för hennes kläder och masserade flickan.

Mannen medger i stora drag att han har gjort det han åtalas för men menar att handlingen inte har haft någon sexuell innebörd, men tingsrätten är av en annan uppfattning och dömer nu mannen för sexuellt ofredande.

Klubbens ordförande säger till P4 Sjuhärad att det är en tung period för föreningen. Tränaren stängdes av i samband med att han polisanmäldes och ordföranden säger att han inte ser någon möjlighet för tränaren att komma tillbaka till föreningen.

Efter händelsen har klubben infört en ny regel, som säger att en tränare och en elev aldrig får vistas själva i ett rum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".