Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Höstig macka med skäggriska

Publicerat fredag 6 oktober 2017 kl 10.36
Tallrik med grovt bröd, svampröra och gele
Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio

Ta en tur i skogen, plocka med dig lite svamp och njut av en riktigt god macka!

Röra med skäggriska

  • Skäggriska (rensad, skivad och kokad)
  • Gräddfil
  • 1 äpple
  • 1 rödlök
  • Salt och peppar

Blanda och låt stå över natten.

Rönnbärsgelé med kråkbär

  • 2 dl rönnbär
  • 1 tärnat äpple
  • 9 dl socker
  • Pektin

Koka ihop rönnbär och äpple med ett par deciliter vatten. Sila av bären. Häll tillbaka saften och koka ihop med socker och pektin tills det blir en gelé.

Servera svampröran med rönnbärsgelén på en bit grovt bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".