Anna Svalander.
1 av 2
Anna Svalander. Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio
byggplats på Sobacken
2 av 2
Den nya avloppsanläggningen beräknas stå färdig 2018. Foto: Frida Nygård/Sveriges Radio
BORÅS

Anna Svalander (L): Styrelsen bör avgå

Anna Svalander: fullständigt vansinnigt
2:07 min

Svalander röstade emot förslaget att bygga ett nytt energi- och miljöcenter på Sobacken. Nu tycker hon att hon fått sina farhågor om projektet besannade.

– På varenda punkt får jag rätt, gång på gång. Det är tragisk läsning, säger Anna Svalander (L) om den rapport  som Borås stad presenterade under måndagen. 

Det är den utredning som gjorts med anledning av fördyringen av Energi- och miljöcenterprojektet (EMC) på Sobacken, Borås. I tillsynsrapporten riktas stark kritik mot bolagets styrelse och att de gav den tidigare vd:n total delegation, alltså att på egen hand fatta beslut inom projektet. Dåligt anser Anna Svalander.

– Styrelsen har inte haft någon kontroll på projektet. Styrelsen kan inte skylla ifrån sig på vd:n utan har ansvar att informera sig. Jag tycker inte att den kan sitta kvar, de har helt fallerat i det här projektet.

Eva Théen Johansson (MP) är styrelseordförande i Borås Energi och Miljö. 

– Vi har alltid ansvaret, så är det. Vi kan aldrig frånsäga oss det och det gör inte jag heller, säger hon och anser att det går att ha fortsatt förtroende för styrelsen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".