HERRLJUNGA

Herrljunga får Walk of Fame

1:15 min

I slutet av oktober öppnas Herrljunga Walk of Fame, fem personer som gjort något för Herrljunga hedras med var sin stjärna i beläggningen på Storgatan.

Under en entreprenörsvecka för två år sedan frågade Herrljunga köpmannaförening efter förslag på förbättringar i Herrljunga. Då slog Hanna Ström och Linnéa Ström sina huvuden ihop och kom med idén att man ska skapa en Walk of Fame på Storgatan. Nu blir den verklighet.

– Vi kom på att ha en walk of fame och hylla personer som gjort något extra för Herrljunga, det skulle vara en rolig grej med bra syfte, säger Linnéa Ström.

Om ett par veckor kommer fem stjärnor med kända eller ökända personer från Herrljunga. 

– Fem stycken blir det för att bli lite mer av en walk utav det hela, säger Jessica Pehrsson från köpmannaföreningen. 

Vilka fem personer som kommer att hedras med stjärnor är hemligt till den 26 oktober då stjärnorna ska avtäckas. 

– Ni får vara nyfikna lite till, för det håller vi hemligt, säger Jessica Pehrsson.

I år har nomineringarna och besluten om vilka som ska få de första stjärnorna tagits av näringslivsorganisationen Fokus och köpmannaföreningen som står för delar av kostnaden med bidrag av kommunen.

– Jag vet ju att det kommer att vara många som undrar varför den och den inte blev hyllad, men då kan man återkomma och nominera nästa år säger  Och Storgatan är ju lång så det finns plats för fler säger Carl-Olov Holmström, Fokus Herrljunga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista