Ken Wennerholm och Wiktoria Johansson på repetitionerna av Marching for love i Boråshallen.
Ken Wennerholm och Wiktoria Johansson på repetitionerna av Marching for love i Boråshallen. Foto: Maja Jerosimic / Sveriges radio
BORÅS

Wiktoria och körer från Borås sjunger för välgörenhet

Wiktoria: Det känns jättekul
1:32 min

I över 10 år har Triple & Touch gjort konserter runt om i Sverige med välgörenhetsprojektet Marching for love. Och nu har turen kommit till Borås, där Wiktoria är med och sjunger på hemmaplan.

Det är i Boråshallen ikväll som Wiktoria Johansson, lokala körer från Borås och artister från Sydafrika är med om att samla in pengar till organisationen Star for life och deras utbildningsprogram i södra Afrika. Konceptet har turnerat runt i Sverige i 12 år nu, men det är första gången det på allvar görs i Borås. 

– Vi har varit på en grej förut i kyrkan, men med det här konceptet och det som vi kallar Marching for love så är det första gången vi är här, säger Ken Wennerholm från Triple & Touch. 

Det här är första gången som boråsbördiga artisten Wiktoria Johansson är med i det här sammanhanget, men hon har haft kompisar som varit med förut och som tipsat om det. 

– Det känns superkul, det är ett sånt härligt koncept och det är så mycket människor med, säger hon. 

Det är flera hundra personer i kören, och det är både ungdomar och folk i alla åldrar som fått anmäla sitt intresse för att vara med. Bland annat elever från Wiktoria Johanssons gamla skola, Bodaskolan, där Gabriel Nedeljkovic går i nian.

– Det är kul att vara här och det är kul stämning, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".