Lokal med stolar, bord, micro. Tre personer som fikar.
Mötesplatsen Träffen i Borås Foto: Maja Jersosimic/Sveriges Radio

Mötesplats för utsatta stängs på lördagar

Gunnar Skönvall: En förbannad skam
1:17 min

Träffen är en mötesplats för människor som är socialt utsatta, exempelvis på grund av missbruk eller psykisk ohälsa. Men snart kan deltagarna inte komma dit på helgerna.

På Träffen i centrala Borås kan man bland annat fika och få stöd från personal och umgås med andra. Tidigare har det varit öppet alla dagar i veckan förutom på söndagar, men från och med november är det stängt även på lördagar. Något som Göran Skönvall, som är hemlös, inte är glad över.

 – Nu börjar det bli kallt och vi har x antal hemlösa i Borås som det inte talas om. Jag tycker man kan kräva av ett samhälle att det finns sådana här ställen. Det är en förbannad skam att man inte kan ha öppet alla dagar, säger Göran Skönvall.

Stängningen av lördagar beror inte på ekonomin utan på att det har varit en del sjukfrånvaro, vilket skapat ett vikariebehov som inte alltid kunnat lösas, menar Vanja Myrén Grönlund, verksamhetschef för Individ- och familjeomsorgsförvaltningen på Borås stad. Förhoppningen är nu att man kommer kunna ha mer aktiviteter på vardagarna då helgtjänsterna istället fördelas där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".