Stig Örnborg, reseledare på olycksbussen.
1 av 2
Stig Örnborg, reseledare på olycksbussen. Foto: Stig Örnborg/privat.
Bild från bussen som krockade söder om Falköping.
2 av 2
Foto: Stig Örnborg/privat.

En död efter frontalkrocken utanför Falköping i morse

Reseledaren Stig: Det var en väldig smäll
1:16 min

Strax efter nio på fredagsmorgonen frontalkrockade en utflyktsbuss med en bil mellan Falköping och Kinnarp. I bussen fanns ett 30-tal pensionärer från Borås. Föraren i personbilen med avled av sina skador.

Olyckan skedde vid 9.20 på väg 46, strax söder om Falköping. Ett 30-tal pensionärer från Hjärt- och lungföreningen i Borås var på utflykt till Åsle tå.

Plötsligt fick bussen möte i fel körfält av en omkörande personbil. 

– Det var en väldigt smäll, bilen kom rätt in i vår buss. Vi hade tur att chauffören klarade sig. Det var mycket glas som kom flygande in över oss, men vi är glada att vi klarat oss, säger Stig Örnborg som var reseledare på olycksbussen.

Enligt honom klarade sig alla i bussen med mindre skärsår och småskador på benen.

Olyckan inträffade på en raksträcka, men kunde slutat betydligt värre om den skett i en kurva. Krocken slog sönder bussens bromsar och ekipaget fortsatte en bra bit innan chauffören till slut lyckades få stopp. 

Polisen har bekräftat att föraren i personbilen har avlidit.

Tanken var först att sällskapet från Borås skulle fortsätta resan som planerat i en ersättningsbuss, men efter lunch valde man att vända hemåt. Då hade sällskapet först fått samtalsstöd av en präst i Falköping.

Både olycksbussen och personbilen togs i beslag av polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".