Mike SHarro står på Borås Resecentrum, bakom honom syns kullerstensgator, ingången till Borås Resecentrum där det står en blå Västtrafikbuss framför.
Mike Sharro vill kunna gå till jobbet och inte behöva oroa sig för hot och påhopp. Foto: Olivia Ochoa/Sveriges Raido.
BORÅS

Busschauffören hotas och kränks varje vecka

Mike Sharro: "dumma fan, svartskalle" flera gånger i veckan
0:56 min

Mike Sharro kör linje 100 mellan Borås och Göteborg. När han försöker hindra resenärer från att fuska med busskorten får han höra allt möjligt.

På Västtrafiks bussar kan man ganska lätt ångra ett köp med sitt busskort och det fusket ser Mike Sharro varje dag. I vissa fall när han försöker stoppa det ställs han inför en hotfull situation. 

– De blir högljudda, stökiga och vänder hot och aggressionen mot oss. Det är jag som konfronterar dem och jag som får ta första smällen. Det är ganska tråkigt men man gör ändå sitt jobb, säger Mike Sharro.

Västtrafik uppger att de inte kunnat koppla våld och hot till just fusket med ångra-funktionen, men i allmänhet tar de förarnas säkerhet på allvar menar Mikaela Shaw, affärschef på Västtrafik.

– Hot och våld ska inte förekomma, vi måste jobba för att minimera det och det gör vi tillsammans med våra partnerföretag, säger hon. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".