Bashir Nazari sitter till höger i bild iklädd en rutig skjorta och en vit keps. Bakom honom syns en ljuskrona med tända ljus.
Bashir Nazari bodde i Limmared och konverterade till kristendomen under sin tid i Sverige. Foto: Karin Thorell/P4 Sjuhärad.

Explosioner utanför Bashirs boende i Afghanistan

0:57 min

I tisdags kväll sprängdes flera bomber i entrén till boendet där Bashir Nazari bor efter att ha blivit utvisad från Sverige.

Bashir Nazari har bott i Limmared i flera år, förra veckan utvisades han från Sverige till Afghanistan. Han och flera andra placerades på ett transitboende i Kabul där det under tisdagskvällen detonerades flera bomber.

Han hörde tre smällar och glas krossades vid entrén, han och de andra boende klarade sig utan fysiska skador men han är rejält skakad.  

Bashir Nazari har till 20 oktober på sig att hitta någon annanstans att bo. Men han har inga kontakter i landet och inga pengar, vad som händer nu vet han inte. 

Hör Bashir Nazaris egna ord i klippet ovan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista