FOTBOLL

VM-konflikt kan ge storpublik i Borås

1:21 min

Det blir ingen VM-kvalmatch mellan Danmark och Sverige imorgon. Konflikten gäller att de danska damerna vill ha bättre betalt.

Det blir inte någon VM-kvalmatch mellan Sverige och Danmark i Göteborg i morgon - det bekräftas nu slutgiltigt av Europeiska fotbollsförbundet.

De danska spelarna och danska fotbollförbundet har varit i konflikt länge. Spelarna vill ha bättre betalt, och parterna har inte kunnat komma överens om ett nytt kollektivavtal.

Konflikten kan dock ge ett uppsving när det gäller publiksiffran på Sveriges nästa kvalmatch, mot Ungern i Borås på tisdag.

– Om man bara förhåller sig till frågan om att det kommer fler folk till Borås är det ju såklart positivt. Det blir en bättre stämning på arenan med mer folk helt enkelt. Det är ett angenämt problem för vår del även om det är tråkigt för Göteborg, säger Frida Arvidsson, projektansvarig på Borås marknadsföringsbolag.

Svenska Fotbollförbundet, SvFF, meddelar att alla som har köpt biljetter till matchen kommer att få pengarna tillbaka om de inte vill byta ut dem mot biljetter till mötet med Ungern i Borås på tisdag, det skriver Göteborgs-Posten.

– Det kommer man att få göra, om man vill. Och sedan kommer vi att erbjuda någon form av transport mellan Göteborg och Borås, säger SvFF:s kommunikationschef Andreas Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista