Anders Hansson SK Svängen och Anatole "Ato" Ibanez från Eskilstuna.
1 av 3
Fr.v: Anders Hansson, SK Svängen och Anatole "Ato" Ibanez från Eskilstuna. Foto: Niclas Odengård/SR.
En båt med tre personer åker fram till en vattenpoloplan som satts upp i viskan.
2 av 3
Risk att cafébesökare blir blöta när SM i vattenpolo avgörs mitt i viskan. Foto: Nicklas Odengård/Sveriges Radio.
Sarah Sjöström i damernas final på 50 meter fjärilsim under SM-veckan i Norrköping.
3 av 3
En annan av veckans stjärnor, Sarah Sjöström, i damernas final på 50 meter fjärilsim under SM-veckan i Norrköping. Foto: Stefan Järrevång/TT
SPORT

Borås SM-vecka sammanfattas i dur

SM-vecka i Borås blev en succé, på alla sätt. Det menar stadens marknadsföringsbolag som sammanfattat den största SM-veckan som någonsin genomförts.

Under veckan korades 300 svenska mästare i 50 olika idrotter, och Borås TME har beräknat att 63 000 fler besökte staden jämfört med en vanlig sommarvecka.
De gjorde 185 000 ”besök” - en ökning med 35 procent jämfört med SM-veckan 2014.

Ovanpå det besökte dessutom var tredje boråsare evenemanget.

– Jag är övertygad om att stora evenemang av den här karaktären på ett markant sätt ökar trivseln i, attityden till och stoltheten över sin egen stad, säger Helena Alcenius, VD Borås TME i ett pressmeddelande.

Som vi tidigare berättat hade i princip alla hotell i stan fullbokat, och man beräknar att Borås hade 44 miljoner i extra turistomsättning.
40 av dem kopplas direkt till SM-veckan, och man räknar då heller inte med den omsättning som lokalbefolkningen gav upphov till.

Besökarna verkar ha varit nöjda. Enligt en enkät tyckte 96% av de tillfrågade att bemötandet på arenorna var "bra" eller "mycket bra".

Nästan 3 100 artiklar i olika media publicerades om SM-veckan, och marknadsföringsbolaget Borås TME beräknar att det var värt närmare 84 miljoner i marknadsföringsvärde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista