Helene Wennerlund.
1 av 2
Helene Wennerlund. Foto: Anton Svensson/Sveriges Radio
EFTERMIDDAGSGÄSTEN

Var inte rädd för 40-årskrisen

0:51 min

Samtalsterapeuten Helene Wennerlund menar att 40-årskrisen kommer oavsett om man vill eller inte. Se det som ett tillfälle att förändra och utforska dig själv.

Den 31 oktober fyller P4 Sjuhärad 40 år, och för många andra 40-åringar kan det innebära drastiska förändrar i livet. Enligt samtalsterapeuten Helene Wennerlund är 40-årskrisen absolut inget att vara rädd för.

– När livet är glatt och fint så lär vi oss ingenting, utan det är när vi åker ner i de berömda groparna som vi lär oss något om oss själva. Vad man har gjort, vad vill förändra eller så, säger Helene Wennerlund.

Ska man bara vänta på att det kommer?

– Man behöver inte vara rädd när den kommer, utan att kunna se det som ett bra tillfälle för en själv. Poeten Tomas Tranströmer säger det att i skogen finns en glänta som bara kan hittas av den som bara gått vilse. Det är fint att få utforska sig själv, säger Helene Wennerlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista