Trasig ruta - 100-bussen efter att mannen hoppat ut.
1 av 2
Foto: Privat
BORÅS

Man hoppade ur rullande buss på 40:an

Vittne: Fattade inte vad som hände
1:41 min

Nattens hemresa från Göteborg blev omtumlande för passagerarna på buss 100. Just som bussen kommit ut på motorvägen krossade plötsligt en man en ruta och hoppade ut i farten.

Den märkliga händelsen inträffade vid 01.30 när buss 100 från Göteborg mot Borås just kommit ut på motorvägen. P4 Sjuhärads reporter Anton Svensson fanns på bussen och såg plötsligt en ung man resa sig upp.

– Han var väldigt stressad och snackade om att hans pappa låg på sjukhus, och att han ville kliva av. Det kunde självklart inte chauffören. 

Därefter gick allt mycket snabbt.

 – Då gick han bak i bussen till där vi satt och tog den där hammaren som satt i taket. Han slog flera slag i rutan tills den gick sönder och hoppade sedan ut. Det gick så fort så man fattade inte vad som hände.

Anton Svensson uppskattar att bussen gick i minst 40 kilometer i timmen när det hände. Han vet inte hur det gick för mannen - han försvann snabbt i mörkret. 

Trots att de andra passagerarna larmade chauffören stannades inte bussen förrän vid nästa avfart, vid Delsjömotet. Där inspekterade chauffören skadorna, ringde polisen och fortsatte därefter resan mot Borås.

 – Vi fick flytta upp till ovanvåningen för det kändes säkrare, för det flög glasbitar när man satt där nere, säger P4 Sjuhärads reporter Anton Svensson.

På Västtrafik bekräftar man vad som hänt. 

– Vi har fått besked om att detta. När polisen kommer till platsen har personen avvikit. Förhoppningsvis är ingen skadad, säger Lena Johansson - pressinformatör på Västtrafik.

Polisen har nu upprättat en anmälan om skadegörelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".