Mark Basket.
Mark Basket. Foto: Kristoffer Lidén
BASKET

Mark chanslöst mot Alvik

3:23 min

En jämn första period, men sedan var det roliga slut för Mark när laget gästade topplaget Alvik. Stockholmslaget, med förra Markstjärnan Elin Ljunggren i laget, vann enkelt med 96-58.

Det var en speciell match eftersom det var första gången som landslagsspelaren Elin Ljunggren ställdes mot sina forna lagkamrater i Mark. Som väntat var det Elin och hennes kamrater i nya klubben Alvik som gick segrande ur striden. Segermarginalen för Stockholmslaget blev övertygande 38 poäng.

Elin Ljunggren svarade för 15 poäng och var med det näst bäst i Alvik. Ett Alvik som visade sin bredd genom att inte mindre än sex spelare svarade för 10 poäng eller mer.

Det kan jämföras med Mark där bara två spelare mäktade med tvåsiffrigt o poängprotokollet.

Förutom en jämn start på matchen hade Mark inte mycket att sätta emot Alvik. Och de kommande två matcherna blir även de tuffa. Då väntar nämligen regerande svenska mästaren Luleå hemma på fredag och förra säsongens obesegrade seriesegrare Umeå borta på söndag.  

ALVIK-MARK 96-58 (19-17,28-12,23-15,26-14)

Poängplockare Mark: Janee Thompson 20, Alexis Hyder 18, Erica Iderstål 6, Quy Ngueng 5, Amanda Odqvist 3, Maria Palacios 2, Linn Larsson 2 och Sara Gunnarsson 2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista