Anders Svensson
Anders Svensson spelade i landslaget i 14 år. Foto: Claudio Bresciani/TT

Anders Svensson "Jag är chockad"

Anders Svensson: ”Jag har inte hört något om det här tidigare”
1:47 min

Anders Svensson reagerar med bestörtning på uppgifterna om att tre landslagsspelare ska ha skickat penisbilder till förbundsanställda.

Anders Svensson, mittfältare i landslaget 1999-2013, har aldrig tidigare hört talas om att Gunilla Axén skulle fått penisbilder skickade till sig.

– Jag är jätteförvånad, jag har verkligen inte hört något om det här innan, med det sagt så menar jag inte att det inte skulle hänt, men jag var ju med ganska många år och har inte hört något, säger Svensson.

Sent i lördags kväll avslöjade Aftonbladet att tre landslagsspelare anklagas för att ha skickat oönskade bilder till flera kvinnliga förbundsanställda i mitten av 00-talet. Gunilla Axén, dåvarande utvecklingschef på förbundet, berättar hur hon mottog flera bilder.

Förbundet har nu tillsatt en grupp som ska utreda uppgifterna.

– Det finns mycket pranks och tokiga påhitt som går över gränsen, men det här är långt över gränsen, det är riktigt illa att det har hänt och dessutom att männsikor har tagit illa vid sig. Men det här är ingenting som jag har hört om tidigare för mig är detta nyheter alltihop. Väldigt överraskande, säger Anders Svensson.

Under din tid i landslaget, hade ni samtal eller utbildning om till exempel rasism och sexuella trakasserier?

– Det är sunt förnuft hur man ska uppföra sig, menvi hade inte det om de här frågorna specifikt. Det är inget som vi gått igenom mer än normalt uppförande, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".