Fotbollsspelaren Kosovare Asllani intervjuas av Sveriges Radio.
1 av 2
Kosovare Asllani på plats i Borås. Foto: Lina Berg/Sveriges Radio
Fotbollspelaren Fridolina Rolfö intervjuas av Sveriges Radio
2 av 2
Fridolina Rolfö. Foto: Lina Berg/Sveriges Radio
VAD ÄR ETT ÖVERGREPP?

Rolfö och Asllani om snoppbilder inom herrfotbollen

Landslagsspelarna om egna erfarenheter
1:13 min

I dagarna finns damlandslaget på plats i Borås för att möta Ungern. Kosovare Asllani och Fridolina Rolfö reagerar starkt på de snoppbilder som ska ha skickats av före detta landslagsspelare.

I helgen skrev Aftonbladet om att anställda inom Svenska Fotbollförbundet fått ta emot oönskade bilder på landslagsspelares kön. Trakasserierna ska ha skett i början av 2000-talet. Uppgifterna rör upp känslor i det svenska damlandslaget - som den här veckan finns på plats i Borås.

– Det är klart att det är ett stort samhällsproblem. Det är ledsamt att höra att det även hänt inom Fotbollförbundet, säger Kosovare Asllani.  

– De flesta kvinnor i världen har nog blivit utsatta, det är ett samhällsproblem och det är bra att det tas upp nu, säger Asllani. 

– Jag trodde att det fanns mer respekt inom fotbollsvärlden. Bra att frågan lyfts och så får vi hoppas att det sker åtgärder, säger Fridolina Rolfö. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".