Bombdomarna står fast - ingen av männen överklagar

Hovrättens dom står fast mot de tre män som dömdes för de bombattentaten i Göteborg. Ingen av männen överklagar sina fängelsestraff, rapporterar GT.

Det var i september som tre män med nazistanknytning dömdes för inblandningen i tre bombdåd i Göteborg i slutet av förra året och början av detta. Bland de dömda männen finns en 51-årig man från Marks kommun som dömdes till två och ett halvt års fängelse för medhjälp i ett av fallen. 

En 23-årig man pekades ut som huvudmannen och han dömdes till sex och ett halvt års fängelse, för ett fall av allmänfarlig ödeläggelse och för ett försök till samma brott och vapenbrott.

Ytterligare en man dömdes också för medhjälp till ett år och tio månaders fängelse. Alla tre männen har nekat till all inblandning i bombdåden men ingen av dem har nu alltså valt att överklaga hovrättens dom. 

51-åringens advokat bekräftar beslutet för GT, men vill i övrigt inte kommentera beslutet.

23-åringen advokat motiverar beslutet med att tiden på häktet varit tuff. 

– Kriminalvården belagt honom med restriktioner. Han har suttit isolerad från andra, säger advokaten Michael Hansson.

De tre männen ska alla ha tidigare ha varit aktiva i Nordiska motståndsrörelsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".