Lena Matthijs står nära kameran strax till vänster i bild. Hon tittar in i kameran och bakom henne syns en vit vägg och en del av en whiteboardtavla.
Polisområdeschef Lena Matthijs. Foto: Olivia Ochoa/Sveriges Radio.
ULRICEHAMN

Polischefen varnar: Var extra vaksam

Lena Matthijs: Intresserade av alla tips
0:56 min

Lena Matthijs kan i nuläget inte garantera säkerheten på Lassalyckan i Ulricehamn. Därför uppmanas allmänheten att vara extra vaksam.

En kvinna i 60-årsåldern hittades död i ett friluftsområde i Ulricehamn i går kväll. Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp. Polisområdeschefen i Älvsborg Lena Matthijs vädjar nu allmänheten om tips.

– Har man sett eller lagt märke till något vädjar vi till folk att komma till polisen eller ringa polisen och berätta. Det behöver inte vara stora saker, de kan vara små tips, säger Lena Matthijs.

Behöver man vara orolig?

– Man behöver vara vaksam. Vi vet inte vem som är gärningsman, och innan vi inte vet vem som är det kan vi inte garantera att det är en person som slumpartat har gett sig på den här kvinnan, säger Lena Matthijs.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".