Svenska flaggan på halvstång vid Ulricehamns kommunhus.
1 av 5
Svenska flaggan på halvstång vid Ulricehamns kommunhus. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
En reporter tar kort på polisavspärrningar.
2 av 5
Lassalyckan i Ulricehamn. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
Lena Matthijs står nära kameran strax till vänster i bild. Hon tittar in i kameran och bakom henne syns en vit vägg och en del av en whiteboardtavla.
4 av 5
Lena Matthijs ser att polisen skulle kunna göra mer mot narkotika men resurserna räcker inte i nuläget. Foto: Olivia Ochoa/Sveriges Radio.
Katrin Högborn och Magnus Andersson.
5 av 5
Katrin Högborn och Magnus Andersson. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
ULRICEHAMN

Efter misstänkta mordet - mängder av tips till polisen

0:53 min

Flera tips från allmänheten har kommit in om kvinnan som hittats död vid Lassalyckan. Nu väntar resultatet från den rättsmedicinska undersökningen för att fastställa dödsorsaken.

Det var på tisdagskvällen som en kvinna i 60-årsåldern hittades död vid 10-kilometersspåret vid Lassalyckan i Ulricehamn. Senare kunde kvinnan identifieras och visade sig vara en chef på Ulricehamns kommun. Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp. Magnus Andersson som är socialchef på kommunen fick uppgifterna om kollegans död i morse. 

– Det är med bestörtning jag fick reda på detta, hela organisationen är i chock, det är overkligt och fruktansvärt på samma gång, säger Magnus Andersson. 

Kvinnan åkte från hemmet för att motionera på Lassalyckan i Ulricehamn under eftermiddagen, men när hon inte återvände hem larmade familjen polisen. Vid 21-tiden hittade en hundpatrull den avlidna kvinnan 20 meter från motionsspåret. 

Fått in flera tips
Polisen vädjade om tips från allmänheten, något som fick stort gensvar. Polisområdeschefen i Älvsborg Lena Matthijs menar att varje tips är av värde.

– Det har varit ett stort engagemang från allmänheten, många tips. Just nu lägger vi ett pussel kring vad som har hänt så varje pusselbit är av intresse, säger Lena Matthijs. 

För tillfället arbetar polisen metodiskt med förhör och deras IT-specialister undersöker sociala medier-aktivitet och telefontrafik. Nu väntar resultatet från den rättsmedicinska undersökningen för att kunna fastställa dödsorsaken. I nuläget finns det ingen misstänkt för händelsen.

Kan inte garantera säkerheten
Lena Matthijs kan i nuläget inte garantera säkerheten på Lassalyckan i Ulricehamn. Därför uppmanas allmänheten att vara extra vaksam.

– Innan vi vet vilka som begått brottet och vad som är motivet kan vi inte utesluta att det finns en person som skulle kunna återkomma till området. Vi rekommenderar att man rör sig två och två och att man är uppmärksam, ha inte på dig hörlurar med hög musik och var inte där under mörkrets inbrott.

Ska man undvika att vara där? 

– Så långt att man ska undvika att vara där vill jag inte säga, men innan man vet motivet kan man inte garantera säkerheten i ett så här stort skogsparti, säger polisområdeschefen Lena Matthijs. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista