Polisavspärrning och innanför polistejpen står ett vitt och reflexgult tält där kroppen ligger.
Vid spåret. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
ULRICEHAMN

Fynd stärker teori om brott

0:49 min

I tisdags hittades en kvinna död vid Lassalyckan i Ulricehamn. Efter gårdagens undersökningar av brottsplatsen har polisens misstankar om brott stärkts.

– De har stärkts under gårdagen, det är vår huvudinriktning att hon utsatts för brott, det kan vara mord, säger polisområdeschef Lena Matthijs.

Det är många som hört av sig till polisen med sina iakttagelser, något som hjälper polisen i deras arbete. 

– Det är väl så när det är grova brott som inträffar i en liten ort, det är många som blir berörda och känner engagemang och har hört av sig på grund av det, säger Lena Matthijs.

Polisen jobbar med tre olika spår. Det ena är att det är ett överfall som skett av en okänd person, det andra att det är någon i kvinnans bekantskapskrets kan ha utfört dådet och det tredje är att det skulle ha med hennes arbete i Ulricehamns kommun att göra. Förhör  hålls också med kvinnans kollegor i kommunen.

– Det blir omskakande, man kommer väldigt nära, i vanliga fall har man en professionell distans till de brott man sitter med, men idag och igår känner man sig väldigt nedslagen och man ser i folks ögon att alla är påverkade, säger Lena Matthijs. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista