Alva dog i cancer - hedrades med stjärna i Herrljunga

1:55 min

Fem stjärnor avtäcktes igår - de första i det som nu är Herrljungas egen Walk of fame. En av dem som hedras är Alva Hägerå som gick bort i cancer 2012.

– Det var mycket stämningsfullt igår, men det är blandade känslor så klart, fint att Alva blir uppmärksammad och hedrande men helt hade jag önskat att det inte hade behövt ske, säger Alvas pappa Jonny Hägerå.

När 11-åriga Alva Hägerå fick cancer började hon och familjen tillverka små änglar för att samla in pengar till cancerforskning. Nu har projektet samlat in nästan tre miljoner kronor, vilket är den största privata insamlingen någonsin.

Alva Hägerå gick bort 2012 och igår hedrades hon alltså med en av de fem första stjärnorna på Storgatan i Herrljunga.

Övriga personer som uppmärksammas på Herrljungas nyskapade Walk of fame är skaparen av bokkaféet i Od - Gerd Ljungqvist Persson, elverkschefen Isidor Pettersson, som betydde mycket för elektrifieringen av Herrljunga, tennisprofilen John-Anders "Jonte" Sjögren och helgonförklarade Elisabeth Hesselblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista