Undersköterskor samlar in namnlistor

1:30 min

Undersköterskorna Sirkka Schröder och Linda Johansson har skickat ut namnlistor till varje enhet i Borås stad. Hittills har fler än hundra skrivit under.

 – Äldreomsorgen i Borås idag är sämre än någonsin, vi är betydligt färre personal med större krav, säger Sirkka Schröder.

– Jag älskar mitt jobb och de äldre, men inte hur vi jobbar. Jag hinner inte ens lägga om ett ben ordentligt, risken för avvikelser är stor, säger Linda Johansson.

Personal inom hemtjänsten och på vård- och omsorgsboende är missnöjda med den nya organisationen. I veckan närvarade runt hundra personer på ett nämndmötet med kommunens företrädande för att diskutera missnöjet.

Ida Legnemark (v) ordförande i Borås Vård och äldrenämnd delar undersköterskornas oro och säger till P4 Sjuhärad att de arbetar med frågan, bla sker veckomöten med förvaltningschefen om arbetsmiljön.

Ida Legnemark tror inte att situationen kommer att lösas i en handvändning, men hoppas på en förändring så snart som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista