En reporter tar kort på polisavspärrningar.
Lassalyckan i Ulricehamn. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
ULRICEHAMN

Man från Ulricehamn anhållen för mord i motionsspåret

1:13 min

En 28-åring från Ulricehamn sitter anhållen, skäligen misstänkt för mordet på Lassalyckan i tisdags. Under lördagen pågår förhör med mannen.

Mannen hämtades till förhör efter ett tips om att han ska ha uttryckt sig på ett misstänkt sätt. Misstankegraden är än så länge den lägsta och polisen är mycket försiktig med uppgifter. 

- Det enda vi kan säga om personen som är anhållen är att han är i 20-30 årsåldern och att han kommer från Ulricehamnsområdet, säger Hans Lippens vid polisen.

I helgen väntas fler förhör med mannen och ett intensivt polisarbete.  Åklagaren har helgen på sig innan tiden för en eventuell häktning rinner ut. Den misstänkta mannen har fått en advokat och är fortfarande skäligen misstänkt för mord enligt den lägre misstankegraden.

Polisen är väldigt företegen kring det polisarbete som görs. Men den anhållne mannen kunde gripas och anhållas efter ett tips. Polisen vill gärna ha in fler tips för att kunna lösa fallet.

Just nu väntar man också på  svar från den rättsmedicinska undersökningen av kvinnan.

– Vad jag vet är den inte klar än, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista