En kvinna i 30-årsåldern har hittats död utanför Falkenberg.
Kvinnan hittades död den 5 oktober förra året. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

Uppmärksammat dödsfall utreds igen

Förra veckan togs det uppmärksammade dödsfallet med en 32-årig kvinna från Borås upp i SVT:s Veckans brott. Nu meddelar polisen att man öppnar utredningen igen.

– Vi har återupptagit förundersökningen i ärendet. Vi kommer att göra en genomlysning av vad som gjorts, vad vi borde göra och vad vi kan göra, säger Helena Trolläng, chef på utredningsenheten i Väst till Hallands Nyheter.

Det är lite mer än ett år sedan som kvinnan hittades död utanför en gård i Falkenberg. Händelsen utreddes inledningsvis som ett mord men polisen slog snabbt fast att det rörde sig om ett olycksfall, något som har fått stark kritik från kvinnans familj.

Förra veckan riktades ytterligare kritik mot utredningen när SVT:s Veckans Brott berättade att blodstänk på platsen där kvinnan hittades aldrig analyserats.

– Man borde definitivt fortsätta att utreda. Det finns massor som är obesvarat, sa professorn i kriminologi, Leif GW Persson i programmet.

Nu kommer alltså beskedet att utredningen återupptas och enligt polisen har en ny teknisk undersökning genomförts.

– Det stämmer, vi har gjort en ny kompletterande undersökning. Vi är i en uppstartsfas och det kommer ta ett antal dagar, kanske veckor innan vi vet mer, säger Helena Trolläng till Hallands Nyheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista