En rökfylld lastbil och räddningstjänstpersonal på en väg
Foto: David Skarland
OLYCKA

Stopp på R40 - efter brand i korvlastad lastbil

En brinnande lastbil lastad med skivad korv har orsakat totalstopp på motorvägen R40 mellan Ulricehamn och Borås. Ingen person ska ha kommit till skada.

Räddningstjänsten fick larmet 14.04. Då hade en lastbil lastad med korv börjat brinna på R40 mellan Hökerums motet och Rångedala motet i riktning mot Borås.

När räddningstjänsten kom till platsen var lastbilen helt övertänd. Chauffören ska ha kunnat ta sig ut ur lastbilen oskadad och ingen ambulans har skickats till olycksplatsen, uppger räddningstjänsten. 

Branden och det efterföljande släckningsarbetet har orsakat ett totalstopp i riktning mot Borås. Trafiken leds om via gamla riksväg 40.

Det tog tid att släcka branden och anledningen var att det brann i lasten.

– Det har brunnit till och från. Lastbilen var lastad med skivade korvar och det har brunnit i dom, säger Niklas Ignell vid räddningstjänsten.

Först efter klockan 17 kunde räddningstjänsten lämna platsen. Kvar fanns polis och bärgningsbil och vägen var fortsatt stängd. Trafikverket senaste prognos var att vägen kommer öppna igen tidigast klockan 17.30, men det kan ta längre tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista