Bilden föreställer Folkan som precis har börjat rivas. Det är ett stort hål i väggen.
Bilden föreställer ena sidan av gamla Folkan under arbetet med att riva delar av huset. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
BORÅS

De ska driva kongresshuset i Borås

2:28 min

Nu är det klart vem som kommer att driva kongresshuset i Borås. Det blir Evion Hotell Borås.

Kongresshuset i Borås, i gamla Folkan, är under byggnation just nu och inte färdigt än. Men idag tog styrelsen för Borås Kongresscenter beslut om vilken privat operatör som kommer att få driva verksamhet i huset.

Det blir Evion Hotell Borås AB. Bakom bolaget står bland andra Tomas Hettne, som har drivit Eriksbergshallen och Quality Hotell 11 i Göteborg, samt Jan Johansson som både äger och driver hotellet Best Western i Borås, det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– För Borås Stad är det glädjande att vi har fått en operatör som har erfarenhet från liknande verksamhet och med lokal förankring”, säger Per-Olof Höög, styrelseordförande i Borås Kongresscenter AB.

Avtalet med bolaget träder i kraft 1 oktober nästa år och tre år framåt med möjlighet till förlängning. Hyran är satt till 5,4 miljoner kronor per år plus omsättningshyra.

– Vi har haft bred kontakt av marknaden, och visat huset för ett antal operatörer under upphandlingstiden, säger Helena Alcenius, VD för Borås Kongresscenter AB i pressmeddelandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista