Stefan Löfven Foto: Melissa Gustafsson/SR
Stefan Löfven Foto: Melissa Gustafsson/Sveriges Radio

Statsministern besöker Sjuhärad

Kinna, Svenljunga och Bollebygd blir de första stoppen för Stefan Löfven (S) nästa vecka, på en resa som kretsar kring brottsbekämpning.

Nästa vecka ger sig statsminister Stefan Löfven ut på resa i landet för att träffa poliser och andra som jobbar med att bekämpa brottslighet.

Under tre dagar kommer Stefan Löfven (S) att besöka orter där förutsättningarna ser olika ut, men överallt kommer temat att kretsa kring polisens arbete, brottsförebyggande verksamhet och ökad trygghet.

"Det spelar ingen roll om det rör grov gängbrottslighet, stöldligor på landsbygden eller brott i vardagsmiljöer. Brottsligheten och otryggheten ska bekämpas och regeringen gör därför den största satsningen på polisen på decennier", säger Stefan Löfven i en kommentar.

Resan börjar på onsdagen den 8 november i Kinna, Svenljunga och Bollebygd i Västra Götaland, går vidare till Uppsala-trakten och avslutas på fredagen i Karlskoga och Kumla.

Löfven kommer bland annat att träffa poliser och anställda i kriminalvården, ha möten på landsbygden och i utsatta förorter och diskutera hur offentliga platser kan bli tryggare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista