Katten Ebbe flög ur husbil - nu upphittad

2:35 min

På lördagen hittades kattungen Ebbe vars dramatiska försvinnande berört många. Nu har han kommit hem.

– Helt underbart, säger ägaren Yvonne Hedberg Sköld.

När hon fick samtalet att Ebbe var infångad kunde hon knappt tro det.

– Det kändes overkligt, jag kunde inte ta in det. Det var helt fantastiskt, säger Yvonne Hedberg Sköld.

Hon bor i Norrtälje men har varit nere och letat efter Ebbe under veckan och hon kände att om han inte fångades in den här helgen skulle chanserna att hitta honom vid liv minska rejält. Nu gick det vägen, och lättnaden var stor.

– Det föll en sten från hjärtat. Jag har tänkt på det här varenda stund. Det har inte gått att släppa, säger Yvonne Hedberg Sköld. 

Kattungen Ebbes dramatiska försvinnande ur en husbil på R40 har berört många. Den lilla katten lyckades ta sig ur en stängd bur, och på något sätt lyckades han få upp takluckan och ta sig ur husbilen som färdades i 80 km i timmen.

Detta hände för tre veckor sedan och när P4 Sjuhärad rapporterade om händelsen blev katternas motsvarighet till Houdini blev snart en angelägenhet för långt fler än bara ägarna. 

Katarina Söderberg är en av många som lagt ner själ och hjärta i att försöka hitta honom igen.

– Jag har letat efter honom hela höstlovet, säger hon.

På lördagen fick hon betalt för sitt slit när Ebbe äntligen hittades igen i närheten av Rångedala, inte långt ifrån där han försvann. 

Men det var inte helt enkelt. När han väl lockats in i en bur som inte ska gå att öppna inifrån lyckades utbrytarkungen Ebbe ändå ta sig ut. Men Katarina Söderberg lyckades fånga den flyende katten i luften och krama om den.

Sen tog hon honom till veterinären där det konstaterades att förutom en skråma på det ena benet så mådde Ebbe bra.

– Det är helt otroligt. Det känns så bra, det är så härligt. Den känslan är värt allting. Det är så himla gott att det får ett lyckligt slut.

Hur firar man det här?

– Det blir rosévin och en påse godis, säger Katarina Söderberg och skrattar.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista