Lasse Nilsson avslutade sin Elfsborgskarriär.
Lasse Nilsson avslutade sin Elfsborgskarriär. Foto: Adam Ihse/TT
FOTBOLL

Målfyrverkeri när Lasse Nilsson tog avsked

3:19 min

Elfsborg och Norrköping spelade 3-3 i en smått galen match när lagen avrundade årets allsvenska spel. Och Lasse Nilsson tackade för sig i Elfsborg genom att sånär bli matchvinnare.

Det blev en rejält svängig och stundtals mycket underhållande match när Elfsborg och Norrköping gjorde upp i den allsvenska slutomgången.

När krutröken, och den från brännandet av otillåten pyroteknik som försenade matchstarten med knappa 10 minuter, lagt sig stod det 3-3 på resultattavlan.

Elfsborg, som inte hade mycket mer än äran att spela för, inledde piggast och tog ledningen genom Viktor Prodell. Norrköpings David Moberg Karlsson tog sedan skoningslöst vara på ett misstag i Elfsborgsförsvaret och såg till att det stod 1-1 i paus.

Den andra halvleken inleddes trevande men efter det att Norrköpings och allsvenskans skyttekung Kalle Holmberg givit gästerna ledningen med 2-1 exploderade matchen i ett målfyrverkeri.

Först kvitterade Viktor Prodell och en stund senare gav Lasse Nilsson Elfsborg ledningen på straff. Samme Lasse Nilsson hade sedan ett jätteläge ett avgöra men hans avslut tog i stolpen och gick sedan parallellt med mållinjen innan Norrköpingsförsvaret lyckades rensa undan bollen.

I stället var det gästerna dom skulle få det sista ordet. David Moberg Karlsson tog för andra gången denna eftermiddag vara på ett slarv i Elfsborgs bakre led och kunde med bara några minuter kvar av ordinarie speltid skicka in kvitteringen till 3-3.

Elfsborg slutade på en åttonde plats i den allsvenska tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista