Milad Ramezankhani på sin krog Viskans vinbar.
Milad Ramezankhani på sin krog Viskans vinbar. Foto: Mikael Olmås
NARKOTIKA

Milad vill inte ha kokain hos sig

"Det vore naivt att tro att det inte finns kokain här"
3:08 min

Krogprofilen Milad Ramezankhani är förvånad över den stora tillgången på kokain i Borås och han välkomnar polisens arbete mot drogen.

Kokain har blivit en allemansdrog som flödar även i Borås nattliv. Nu trappar polisen upp kampen mot det vita pulvret. Privata fester och krogar hamnar i fokus. En som uppskattar intresset är Milad Ramezankhani som med sina två bröder driver flera ställen i Borås.

– Borås är som en liten storstad, det vore naivt att tro att vi inte har problemet. Men det är bra att polisen jobbar mot det, säger Milad.

Han och hans familj har drivit restaurangverksamhet i Borås i ett tjugotal år och är störst i stan med fem ställen och två till på gång att öppnas. Han menar att de klarar sig undan de värsta problemen med tunga droger eftersom de stänger tidigt, innan festandet börjar gå på högvarv. Men Viskans vinbar är ett populärt ställe även efter midnatt, så det gäller att hålla strama tyglar, säger Milad.

– Polisen kommer in och kollar med jämna mellanrum och vi har vakter. Borås stad är också med och samarbetar mot det här.

Milad säger att han inte ser något knarkande på deras ställen och blir förvånad över att exempelvis kokain skulle vara så vanligt. Men han är inte så blåögd att han tror han kan strunta i problemen, och personalen vidareutbildas kontinuerligt för att veta vad som kan uppstå.

– Vi har en tvådagars kurs varje år för personalen, med experter och erfarna vakter som berättar hur man kan se om folk är påverkade.

Inga speciella restauranger pekas ut, men kokainet flödar och förekommer allmänt i Borås nattliv, på krogar och privata fester, enligt polisen. Milad Ramezankhani och hans bröder är stora aktörer i branschen och ett dåligt rykte skulle ställa till stor skada.

– Det är bara skit som följer med det här och det vore förfärligt, inte minst för business, om någon skulle langa knark hos oss, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".