Linus Karlsson i en röd biosal tillsammans med några skådespelare i bakgrunden.
Linus Karlsson tillsammans med några av skådespelarna. Foto: Anton Svensson/Sveriges Radio
BORÅS

Kortfilm ska motverka mobbning

Regissör: Filmen kan bidra till att göra problemet mer öppet
1:29 min

"Hockeyflickan" ska synliggöra problemet med mobbning och göra det mer öppet att prata om menar regissören Linus Karlsson. Vi fick oss en smygtitt på filmen!

Mobbning är ett stort problem bland barn och unga vuxna, något som Boråsregissören Linus Karlsson vill belysa och motverka i sin kommande kortfilm "Hockeyflickan". Linus Karlsson har höga ambitioner med filmen och hoppas att den i framtiden ska kunna användas som ett antimobbningsunderlag i skolor.

– Jag har jobbat med den här filmen varje dag utöver mitt heltidsjobb och det är något jag verkligen brinner för, säger Linus Karlsson.

Filmen "Hockeyflickan" handlar om 12-åriga Lina som har en dröm om att lära sig åka skridskor och att bli hockeyproffs en dag. Men hon blir mobbad i skolan och har dessutom ett dåligt självförtroende vilket gör henne rädd för att misslyckas. Som tur är träffar hon rätt personer som hjälper henne på rätt väg.

– En av grundstenarna i filmen är att ingen kan göra allt, men att alla kan göra något. Det är viktigt att belysa mobbning för att det har mycket med psykisk ohälsa att göra. Med den här filmen kan vi bidra med något till att göra problemet mer öppet, säger Linus Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".