Studentlägenheter krävs i Borås

Det behövs 1200 nya studentbostäder i Borås de närmaste fem åren, det hävdar högskolan som vill att kommunen ska ge blivande studenter bostadsgaranti.
Hittills har det varit lätt att få studentbostad i Borås, men i takt med att högskolan växer, 600 fler studenter redan till hösten, så kommer det bli svårare. Och inom fem år kommer det enligt högskolan att behövas 1200 nya bostäder och högskolan vill nu att kommunen ställler upp och lovar blivande studenter en bostad. Lena Knutsson, vice ordförande på studentkåren säger att det är viktigt för högskolan att det är lätt att få bostad. Ytterst får studenter söker sig till Borås om inte det går att få bostad. Eftersom studentbostäderna är utspridda på olika bolag så är det dessutom krångligt att söka bostad. Därför vill Lena Knutsson att man skapar en speciell förmedling för studentbostäder, en sån som redan finns i Göteborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".