Stormöte för Framtid Fristad
Linda Bodén, Sune Ström och Annika Lilja, Framtid Fristad. Foto: Niclas Odengård, P4 Sjuharad
BORÅS

Nytt stormöte för Fristads framtid

Framtid Fristad: Det är nog nu!
1:03 min

Ikväll har Fristadborna stormöte med Borås politiker. Närmare 300 personer väntas till mötet och där kräva en bättre trafikmiljö och en ny sporthall.

Påverkansföreningen Framtid Fristad har funnits i tio år nu, och inför valet 2014 kallade man till stormöte. Alla partier bjöds in, och som ett resultat av det byggdes vandringsleden Munkåleden.

Nu, med ett år kvar till valet är det dags igen. 20 toppolitiker från kommunens samtliga åtta partier kommer först debattera inför närmare 300 Fristadsbor, och sedan blir det frågestund.

– Vi klarar oss inte själva. Utanför centrum kan man också satsa och vi vill att de satsar på Fristadsbygden, säger Annika Lilja - vice ordförande i Framtid Fristad.

På agendan står tre ämnen: bättre trafikmiljö och nya cykelvägar, en ny sporthall och en gångtunnel under järnvägen som binder ihop orten.

– Det är nog nu. Trafikfrågan ligger oss varmt om hjärtat, och vi har stött på Trafikverket i många år utan att få svar. Det får inte inträffa en olycka där någon skadas eller omkommer, säger ordföranden Linda Bodén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".